Пам’ятаємо. Єднаємось. Переможемо.

  • 217

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв  Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років  в наслідок яких Україна втратила мільйони людських життів.
Цього року ми вшановуватимемо жертв геноциду в умовах повномасштабної російсько-української війни. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива. Ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

 

25 листопада біля краєзнавчого музею у селищі Маневичі відбувся мітинг-реквієм, приурочений Дню пам’яті жертв голодоморів. У скорботному заході взяли участь керівництво, депутати, працівники селищної ради, керівники організацій та установ, духовенство селища. Священослужителі  звершили поминальну панахиду.  Присутні у спільній молитві помолилися за невинно вбитими українцями.
 

«Сьогодні проти українців знову застосовуються методи геноциду. Ворог хоче зламати волю українців до спротиву, залишаючи наші домівки без тепла, води, електроенергії. Метою російських загарбників було і є знищення української ідентичності та української нації. Ми українці пам’ятаємо свою історію, гідно вшановуємо своїх героїв та усіх хто був невинно убитий та закатований голодом.  Пам’ятаймо. Єднаймося та обов’язково Переможемо»,  - зазначив на пам’ятному заході голова громади Олександр Гаврилюк.

 

У суботу 26 листопада о 16:00 годині відбудеться загальноукраїнська акція «Засвіти свічку». Кожен охочий може долучитися до вшанування загиблих співвітчизників встановивши свічку на підвіконні, як вияв скорботи та пам’яті.