АМУ, уряд і парламентарі домовились: тарифи на опалення та гарячу воду не підвищуватимуть

  • 210

Фото без опису

Тарифи на опалення та гаряче водопостачання до кінця опалювального сезону в Україні не підвищуватимуть. Про це заявив мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко.

Такої домовленості досягли під час урядової наради, ініційованої Асоціацією міст України, за участі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та мерів Києва, Маріуполя, Кропивницького, Вінниці, Кривого Рогу та першого заступника міського голови Харкова. В нараді також взяли участь представники НАК «Нафтогаз України», Офісу Президента України та депутати Верховної ради.

«Нам вдалося порозумітися з центральною владою щодо необхідних кроків для недопущення кризи в системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів», – зазначив після наради Віталій Кличко.

Він також повідомив, що в понеділок планують підписати Меморандум між урядом, АМУ та представниками парламенту про алгоритм виведення сфери теплопостачання з кризи, спричиненої коливанням ціни на газ  в Україні. Зокрема, йдиметься про першочергові кроки щодо врегулювання питання різниці в тарифах на тепло, а також компенсацію збитків підприємствам теплопостачання.

Меморандуму регламентуватиме наступні домовленості:

1.Тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні залишаться незмінними.

2.Проведення спільної роботи над реструктуризацією заборгованості перед НАК «Нафтогаз», що утворилася через різницю між виручкою ТКЕ та тарифною виручкою (так звана «різниця в тарифах»).

3.Теплокомуненерго матимуть можливість укладати річні договори з НАК «Нафтогаз» за вигідною ціною.

Нагадаємо, Голова АМУ Віталій Кличко звернувся до Президента України Володимира Зеленського щодо недопущення кризи у системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів.

Волинське регіональне відділення Асоціації містУкраїни